Nesten hele toppledelsen i den brasilianske oljegiganten Petrobras har gått av etter den store korrupsjonssaken som herjer landet. Toppledere skal ha mottatt bestikkelser for å tildele leverandører lukrative oppdrag, ifølge påstandene.

Toppsjef Maria das Gracas Foster (61) og fem direktører varslet sin avgang tirsdag: Petrobras-sjef går av etter korrupsjon dn+ (krever innlogging)

Korrupsjonsskandalen har ført til kraftig børsfall for selskapet og frykt for at landets skjøre økonomi kan bli skadelidende.

I dag møttes statsoljeselskapet for å finne erstattere:

President Dilma Rousseff har valgt den tidligere toppsjefen i Banco do Brasil SA, Aldemir Bendine, til å bli ny konsernsjef i Petrobras, sa en regjeringstalsmann i et tv-intervju etter dagens viktige styremøte. Det melder Bloomberg.

Regjeringen kontrollerer både Petrobras og Banco do Brasil med majoriteten av aksjer.

Skeptisk marked

Markedet frykter imidlertid at den nye toppsjefen mangler selvstendighet til å lede Petrobras fra skandale til ny suksess.

- Det ser ut til at valgmulighetene har vært få, og at han var den eneste som var villig til å ta jobben, sier sjeføkonom Paulo Nepomuceno hos Coinvalores i Sao Paulo.

- Dette er tydeligvis en kandidat som står for nær regjeringen, legger han til.

Markedet håpet at regjeringen ville velge en mer markedsvennlig kandidat til toppjobben, som tidligere sentralbanksjef Henrique Meirelles eller lederen av Goldman Sachs Group Inc. i Brasil, Paulo Leme.

Det skjedde ikke.

Tar med kollega fra statsbanken

Aldemir Bendine tar også med seg sin finansdirektør fra Banco do Brasil, Ivan Monteiro, til Petrobras, offentliggjorde selskapet i dag.

Petrobras-aksjen falt over 8 prosent på nyhetene.

Les også: Brasilianske bølger dn+

Petrobras-skandale kan svekke Brasils økonomi  

 

 

 

    (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.