Det er det britiskeide selskapet Capricorn Norge som nå overtas av Hitecvision-eide Solveig Gas. Det er ikke mer enn vel tre uker siden Solveig Gas offisielt sist gjorde et oppkjøp. Da kjøpte selskapet ti prosent av Duva-feltet fra Pandion Energy.

Lovpriser norsk sokkel

Capricorn Norge eier ti prosent av Nova-feltet. Både Duva-feltet og Nova-feltet skal bygges ut gjennom å knyttes opp mot Gjøa-feltet hvor Neptune Energy er operatør.

– Målet vårt er å bygge oss opp til en produksjon på 50.000 fat dagen i løpet av de neste fem årene, sier Gunnar Halvorsen. Han er seniorpartner i oppkjøpsfondet og har sammen med partner Bertel Ånestad vært ansvarlig for oppkjøpet. Til sammenligning produserer Equinor i dag over 1,2 millioner fat dagen fra norsk sokkel.

Som styreleder i Solveig Gas har Hitecvision hentet inn Stavanger-mannen Gunnar Olsen. Han har frem til for en måned siden jobbet i franske Totals avdeling for oppkjøp og fusjoner. 62 år gamle Olsen har en 30 år lang karriere bak seg i den franske giganten over hele verden. Nå lovpriser han mulighetene på norsk sokkel.

– De store selskapene må rasjonere på kapitalen og velge bort prosjekter. Da blir det muligheter for transaksjoner. Men prisene er høye på norsk sokkel. Det er et attraktivt område med stabile rammevilkår og et stabilt skattesystem, sier Olsen.

Gassrør

Starten på Solveig Gas var kjøpet av 15,6 prosent av gassrørselskapet Gassled. Det sikret selskapet en solid inntjening i bunn som gjør at selskapet kan nyttiggjøre seg avskrivninger i perioden hvor selskapets olje- og gassprosjekter skal bygges ut. Nova-feltet skal etter planen komme i produksjon i slutten av 2021 og Duva-feltet i starten av 2022.

Fra bakerst: partner i Hitecvision, Bertel Ånestad, seniorpartner i Hitecvision Gunnar Halvorsen og styreleder i Solveig Gass, Gunnar Olsen.
Fra bakerst: partner i Hitecvision, Bertel Ånestad, seniorpartner i Hitecvision Gunnar Halvorsen og styreleder i Solveig Gass, Gunnar Olsen. (Foto: Marie von Krogh)

Solveig Gas blir det andre selskapet eid av Hitecvision på norsk sokkel. Hitecvision har sammen med Eni Norge bygget opp selskapet Vår Energi. På britisk sokkel er selskapet i ferd med å bygge opp Neo E&P.

Vil også satse fornybart

Hitecvision har vært kjent som et rendyrket oppkjøpsfond rettet inn mot olje- og gassindustrien. Men tidligere i høst fortalte Hitecvision-sjef Ole Ertvaag til Dagens Næringsliv at selskapet ville starte opp et fornybarfond.

– Jeg innser at hvis jeg skal få Hitecvision til å vokse i fremtiden, og ja det finnes ikke noe alternativ til det, så må jeg også satse på fornybarsektoren. Dette er et ærlig skifte. Nå møtes realitetene og samvittigheten, sa Ertvaag.

Det var selskapets investorer som presset Ertvaag og fondet til også å satse på fornybarsektoren. Men samtidig understreket Ertvaag at fondet fortsatt vil gjøre investeringer i oppstrømsselskaper parallelt med en satsing innen fornybarsektoren.

– Det nye nå er at noen av våre investorer ikke lenger vil være med på en slik satsing. Andre igjen vil fortsatt investere i olje og gass. Det er derfor vi ikke lenger kan si at vi bare skal være innenfor olje og gass, sier Ertvaag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.