Det norske oljeselskap ASA, populært kalt «Det norske», har inngått avtale om å overta Svenska Petroleums norske datterselskap, Svenska Petroleum Exploration AS, ofte omtalt «Svenska».

Det opplyser Det norske oljeselskap i en melding onsdag morgen.

Avtalen har en prislapp på 75 millioner amerikanske dollar. Oppgjøret skjer gjennom et kontantvederlag på gjeldfri basis.

Flere lisenser

Med kjøpet følger selskapets 13 lisenser i Norge, inkludert funnene Krafla/Askja (25 prosent), Garantiana (20 prosent), Frigg Gamma Delta (40 prosent) og Fulla/Lille-Frigg (25 prosent) i Nordsjøen.

I tillegg har selskapet eierandel i fire letelisenser i Norskehavet.

Oppkjøpet passer godt inn i Det norskes portefølge, mener administrerende direktør i Det norske Karl Johnny Hersvik.

«Oppkjøpet markerer at vi har ambisjoner om videre vekst på norsk sokkel, og er et solid bidrag i å bygge Det norske som selskap. Vi styrker med dette våre eierinteresser ytterligere i attraktive funn med potensiell oppside», sier han i meldingen.

Ferdigstilles i 2016

Det opplyses at mulige investeringsbeslutninger for Krafla/Askja og Garantiana er forventet rundt 2018.

Transaksjonen vil bli finansiert gjennom eksisterende kontantbeholdning og ubenyttede kredittfasiliteter, og forventes å bli ferdigstilt i første kvartal 2016, med forbehold om myndighetenes godkjennelse, fremgår det.

Det norske oljeselskap fikk et resultat før skatt i andre kvartal 2015 på 63 millioner dollar, mot minus 4 millioner dollar i samme kvartal året før. Dette var skuffende for analytikerne som ventet et resultat på skatt på 102 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

 

Les også: Hillary suveren i tv-debatt

Asia i dag: Ny kinesisk gjeldsfest underveis

Nytter neppe å klage

 

Se også:

Slik fungerer Apple Watch:

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.