Det er amerikanske medier som skriver at det Oklahoma-baserte energiselskapet Chesapeake er nær en løsning om å søke konkursbeskyttelse, en såkalt Chapter 11-løsning. Ifølge E24 har DNB lånt ut 1,7 milliarder kroner til det amerikanske selskapet. E24, som omtalte nyheten først, har hentet tallene fra Bloomberg. DNB skal, ifølge E24, i tillegg lånt ut et ukjent beløp gjennom et terminlån på totalt 1,5 milliarder dollar eller 14,2 milliarder kroner. Den samlede gjelden i Chesapeake skal være rundt ni milliarder dollar, vel 86 milliarder kroner. DNB ønsker ikke å kommentere kundeforholdet til Chesapeake overfor nyhetsbyrået.

En Chapter 11-løsning innebærer at selskapets drift beskyttes mens kreditorene forsøker å finne en løsning for selskapet.

Gasspris til bunns

Det var i 2008, under finanskrisen, at den gang Statoil, kjøpte andeler i gassfeltet Marcellus på østkysten av USA fra det allerede den gang finansielt pressede selskapet. Investeringen har som de andre landbaserte investeringene til Equinor budt på store utfordringer og milliardnedskrivninger. Gassprisene har siden kjøpet falt kraftig og er nå på et historisk lavt nivå i USA. Det er Chesapeake som er operatør i lisensene som selskapet har sammen med Equinor.

Det er uklart hva konsekvensene er for Equinor av at Chesapeake nå er nær å søke konkursbeskyttelse.

– Vi kommenterer ikke den finansielle situasjonen til andre selskaper. Produksjonen i de områdene der Chesapeake og Equinor har et samarbeid går som normalt, sier pressetalsmann Erik Haaland i Equinor til Dagens Næringsliv.

– Men hva om Chesapeake kommer under konkursbeskyttelse?

– Vi vurderer ulike utfall, men vi ønsker ikke å spekulere i mulige konsekvenser, sier Haaland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.