Fusjonssamtalene mellom Mærsk Oil og Dong Energy har strandet fordi selskapene ikke klarer å bli enige om pris, melder Reuters onsdag.

I forrige måned ble det kjent at partene hadde r engasjert rådgivere for å starte arbeidet på en mulig fusjon mellom oljevirksomhetene til de to selskapene.

Én struktur som ifølge Sunday Times var til vurdering, var å slå sammen virksomhetene med støtte fra det energifokuserte investeringsfondet EIG, som så vil selge seg ut når oljeprisene bedrer seg.

Det danske statsoljeselskapet Dong har tidligere kommunisert at det ønsker å kvitte seg med olje- og gassvirksomheten til fordel for satsing på fornybar energi, og har bekreftet at JP Morgan var hyret inn for å gjøre en innledende markedsvurdering.

Forskjellige markedsaktører har også nevnt at en sammenslåing med Maersks oljevirksomhet hadde vært naturlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: