Det er Rolvsnes-funnet sør for Edvard Grieg i Nordsjøen som nå er kraftig oppgradert av Lundin Norway. Funnet som først ble anslått å ikke være kommersielt, er nå oppgradert til å inneholde mellom 14 og 78 millioner fat olje.
– Dette er en veldig god morgen for Lundin, sa Lundin Norways toppsjef da hun møtte pressen i dag tidlig på oljemessen i Stavanger.
Funnet på Rolvsnes kan knyttes til utbygginger i nærheten. I tillegg har Lundin sikret seg areal i nærheten. Selskapet planlegger å bore en brønn kalt Goddo neste år. I oljeregionen snakker nå Færøvik om ressurser på rundt 250 millioner fat olje.
– Det er ekstremt kommersielt interessant, sa Færøvik.
I utgangspunktet er planen at nye funn i området skal tilknyttes som satellitter og produseres via Edvard Grieg-plattformen. Edvard Grieg har imidlertid ikke særlig ledig produksjonskapasitet på lang tid, noe som på sett og vis kan gi Lundin et problem.
– Hvis vi finner 250 millioner fat, hva gjør vi da? sier letesjef Halvor Jahre humørfullt på vei ut fra presentasjonen.
Sverdrup oppgradert
Funnet på Rolvsnes og utsiktene for feltene rundt kommer i tillegg til morgenens nyhet om oppgradering av Sverdrup-funnet og levering av fase to av utbyggingen som er det største norske industriprosjektet noensinne. I dagens melding fra Equinor øker verdianslagene på det gigantiske feltet i Plan for utbygging og drift (PUD) for fase to fra mellom 2,1 og 3,1 milliarder fat oljeekvivalenter til mellom 2,2 og 3,2 milliarder fat oljeekvivalenter, med et forventet estimat på 2,7 milliarder fat.
Samtidig kuttes kostnadsanslaget på fase to fra 45 milliarder kroner til 41 milliarder kroner. Kostnadene for den første fasen anslås nå til 86 milliarder kroner, som betyr at de to fasene har en samlet kostnad på 127 milliarder kroner.
Balanseprisen for fase to er nå på under 25 dollar fatet, opplyses det.
– I industriens historie tror jeg aldri vi har sett et prosjekt som er blitt så mye forbedret som det Johan Sverdrup er blitt de siste tre årene, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.