Torsdag skrev DN om at Hafslund og Eidsiva vil fusjonere. Nå går Hafslund også inn for å overta Fredrikstad kommunes andel i Fredrikstad energi, skriver Fredriksstad Blad.

Hafslund eier allerede 49 prosent av energiselskapet. Ordfører Jon-Ivar Nygård bekrefter overfor Europower at førstnevnte selskap har signalisert at de ønsker å overta resten, men at det ikke er klart om det blir et kjøp, fusjon eller en annen form for samdrift.

Det setter foreløpig punktum for en innholdsrik uke for Hafslund. Ifølge en børsmelding torsdag har styrene i Hafslund E-CO og Eidsiva Energi undertegnet en intensjonsavtale om å se på mulighetene for en fusjon av selskapenes kjernevirksomheter.

– At det skjer samtidig er helt tilfeldig. Samtalene med Eidsiva ble kjent etter at Eidsiva hadde eiermøte i går, og tilbudet i Fredrikstad ble det kjent etter at kommunen sendte ut papirer til et formannskapsmøte. Så at de to sakene kommer på nesten samme tidspunkt er tilfeldig, men vi jobber jo med strukturelle løsninger, og det er ingen motsetning mellom Eidsiva og Fredrikstad, sier Finn Bjørn Ruyter, sjef i Hafslund E-CO, til Europower.

Han avviser at et oppkjøp av Fredrikstad energi vil ha noe påvirkning for prosessen med Eidsiva.

I torsdagens melding ble det argumentert med at en fusjon vil være et proaktivt grep for å imøtekomme flere utfordringer i kraftbransjen, som blant annet forårsakes av rask teknologisk utvikling, økt fokus på kostnadseffektivitet og leveringssikkerhet, mer omfattende ettersyn fra internasjonale og nasjonale myndigheter og konkurranse fra nye aktører med hensyn til produksjon, overføring og salg av fornybar energi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Statistikksjef på Nav: – 58 hele skoleklasser på sosialhjelp når de fyller 18 år
Syv år senere er 25 av skoleklassene på trygd
01:13
Publisert: