Bekreftelsen kom i formannskapsmøtet i Grimstad onsdag kveld, skriver Agderposten.

– Dette er enkelthendelse som ikke vil skje igjen, sa økonomisjef Monica Helland Nordby i møtet, ifølge avisen.

Avisen skriver at økonomisjefen ikke nevnte navn, men at det sier seg selv at mottageren av pengene er den konkursrammede krafttraderen - og i forlengelsen av det - hans kreditorer.

Avisen har ikke kommet i kontakt med Aas i løpet av dagen.

I fjor skrev Agderposten at Aas kunne søke norske skattemyndigheter om å få endret ligningen, slik at han kunne få en underskuddstilbakeføring.

Han betalte totalt 208,2 millioner kroner i skatt på alminnelig inntekt til kommune, stat og fylke i 2016, skriver avisen. Nå har altså skattemyndighetene har tatt en avgjørelse - og at Grimstad må betale 70 millioner kroner, mens fylkeskommunen og staten må dekke resten av summen.

Ifølge Agderposten dekkes mesteparten av summen trolig av skatteutjevningsordningen for inntektssvake kommuner.

Frivillig gjeldsavtale

Einar Aas lå på inntektstoppen i flere år, men i fjor tjente han ikke en eneste krone.

Det var i september i 2018 at Einar Aas måtte kaste kortene etter at et veddemål i kraftmarkedet gikk fullstendig galt. Aas' veddemål på at nordiske og tyske kraftpriser skulle bli likere, gikk feil vei. Den voldsomme nedturen har fullstendig utradert inntektene hans fra månedene frem til september.

I noen måneder var det usikkerhet om Aas kom til å gå personlig konkurs, slik at en bostyrer måtte ta over alle hans eiendommer. Men i november 2018 ble det imidlertid klart at Aas unngår konkurs, slik at han aktivt skal bidra til å realisere sine egne verdier til beste for kreditorene.

Siden den gang har han solgt unna blant annet penthouseleiligheten på Tjuvholmen i Oslo, landstedet i Vragvika og «Slotte»-hytta i Grimstad. Pengene har gått til Einar Aas' kreditorer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.