Statkraft i Tyskland har inngått en avtale med Daimler-konsernet om leveranse av fornybar kraft til fabrikkene som skal produsere Mercedes-Benz EQC og batteriene til bilen, ifølge en melding onsdag.

Kraftleveransene er basert på 100 prosent fornybar energi fra seks tyske vindparker.

- Vi er stolte av å bidra til Daimler-konsernets arbeid med å forsyne alle sine tyske bilfabrikker med CO2-nøytral energi innen 2022, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim i meldingen.

Kraften fra vindparkene inngår som en del av den totale kraftleveransen til fabrikkene. Vindkraftleveransen er på 33 GWh i 2021, økende til 74 GWh per år i perioden 2022 til 2024. I 2025 er avtalt volum 22 GWh.

Avtalen med Daimler-konsernet sikrer de seks vindparkene videre drift etter at det tyske subsidieregimet EEG forsvinner fra 2021 og er den første i sitt slag i Tyskland, opplyser Statkraft.

Den grønne energien fra vindparkene skal benyttes ved Mercedes-Benz' bilfabrikk i Bremen og Deutsche Accumotives batterifabrikk i Kamenz, fremgår det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå har "fryktløs jente" av Kristen Visbal fått fast plass på Wall Street. Slik skal hun bedre selskapenes bunnlinje.
00:00
Publisert: