– Det vil være bra for prisen på olje om Iran selger det. Det er bra for freden, og det er bra for den internasjonale prisen på olje, sa Macron til reportere etter FNs hovedforsamling torsdag.

Frankrike og andre europeiske land jobber med å finne en måte som tillater bedrifter å fortsette forretningsvirksomhet i Iran, i håp om å unngå ytterligere sanksjoner fra USA.

USAs president Donald Trump varslet i mai at USA trekker seg fra atomavtalen fra 2015, noe som har ført til at Iran igjen er rammet av amerikanske sanksjoner.

Den første runden med sanksjoner ble innført i august, mens den neste, som vil ramme iransk oljeeksport, er ventet å tre i kraft i november.

-Wien-forliket ga atomvåpen-stopp

– Hva vil føre til en virkelig løsning av situasjonen i Iran og hva har allerede stabilisert det? Loven om de sterkeste? Press fra kun én side? Nei!, mener Macron.

– Vi vet at Iran var på en vei mot atomvåpen, men hva stoppet det? Wien-forliket, sier Frankrikes president og sikter til atomavtalen som ble tegnet i Østerrikes hovedstad.

USAs president Trump uttalte tirsdag at Irans ledere «sprer kaos og død», og ba «alle land i verden om å isolere det iranske regimet».

– Vi bør ikke forverre regionale spenninger, men heller gjennom dialog og multilateralisme strebe etter en bredere agenda som tillater oss å ta opp bekymringer forårsaket av Irans politikk – atomvåpen, ballistisk og regionalt, sa Macron torsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Var med på Wall Streets bonusfest - endte opp som bartender på Harry´s
- Mange penger å tjene. Og å tape.
01:22
Publisert: