Kværner er tildelt kontrakt med Equinor verdt cirka 1,5 milliarder kroner. Det kommer frem i en melding torsdag. Kontrakten innebærer å levere 11 flytende betongskrog for turbiner for offshore vindkraft, samt marine driftstjenester til Hywind Tampen-prosjektet. Turbinene skal levere elektrisitet til flere av de nærliggende olje- og gassplattformene Gullfaks A, B, C og Snorre A og B.

– Kværner har som mål å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for miljøet og samfunnet. Det er viktig at Norge gjør det som er mulig for å redusere utslippene, også innen olje- og gassproduksjon. Når slike forbedringer kombineres med reduserte utslipp fra olje- og gassforbruk i hvert land over hele verden, tar vi et godt steg på veien frem mot de globale klimamålene, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef, i en melding.

Også Subsea 7 har fått tildelt oppdrag fra Equinor. Det kommer frem i en pressemelding fra oljegiganten. Selskapet skal installere kabler mellom turbinene og mellom parken. Det kommer ikke frem hvor stor kontrakten er.

Siemens Gamesa Renewable Energy as og JDR Cable System Ltd har også fått kontrakter i forbindelse med Hywind Tampen. Totalt er verdiene på alle kontraktene 3,3 milliarder kroner.

– Signering av fem store kontrakter er en viktig milepæl i arbeidet med å realisere pionérprosjektet Hywind Tampen, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor i pressemeldingen.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg synes er gledlig at norske levrandører vinner kontrakter.

– Det er gledelig at norske leverandører har vunnet frem i konkurransen om viktige deler av Hywind Tampen-utbyggingen. Jeg er trygg på at selskapene kommer til gjøre en så god jobb at de står enda sterkere i kampen om oppdrag ved fremtidige havvindprosjekter over hele verden, sier Freiberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.