Til tross for utbyggingen av Johan Sverdrup og andre store prosjekter reduserer Equinor anslaget for investeringer i inneværende år. Tidligere har selskapet anslått investeringer på 11 milliarder dollar i 2018. Nå reduseres dette til ti milliarder dollar. Hittil i år har selskapet gjennomført organiske investeringer på 7,2 milliarder dollar.

Selskapets inntjening er som ventet den høyeste siden tredje kvartal i 2014. Det skyldes naturligvis høyere oljepriser og god produksjon. Kontantstrømmen før skatt fra operasjonelle aktiviteter var i årets ni første måneder på 20,4 milliarder dollar. Det er en økning på over fem milliarder dollar sammenlignet med samme periode i fjor. Den enorme inntjeningen er blant annet brukt til å redusere gjeldsgraden fra 27,2 til 25,7 prosent. I kvartalsrapporten opprettholder styret et utbytte på 0,23 dollar per aksje.

Økte kostnader

Siden januar 2016 har oljeprisen økt fra 27 dollar fatet til vel 76 dollar i dag. Oljekrisen er over og aktiviteten har økt i hele industrien. Det har også frykten for økte kostnader. Nå bekrefter også Equinor økte kostnader.

– Justert for nye felt i produksjon og porteføljeendringer, har underliggende drifts- og administrasjonskostnader per fat gått noe opp sammenlignet med samme kvartal i fjor, heter det i rapporten fra selskapet.

Samtidig økte produksjonen i selskapet. Equinor leverte en samlet egenproduksjon på 2,066 millioner fat per dag i tredje kvartal, en økning på en prosent fra 2,045 millioner fat per dag i samme periode i 2017. Økningen skyldtes hovedsakelig oppstart av nye felt, porteføljeendringer og ytterligere brønner i produksjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Børsras, trøblete sesonger og en handelsbransje som opplever ragnarok. Her er mannen som skal bygge nye XXL
01:16
Publisert: