Alle medlemmer av sikringsfondet Nasdaq Clearing må bla opp for å dekke tapet på rundt en milliard kroner som Einar Aas har påført oppgjørssentralen, og sørge for at sikringsfondet blir intakt igjen.

Equinor bekrefter at selskapet er et av selskapene som nå har fått brev fra Nasdaq.

– Vi må betale et mindre beløp til sikringsfondet. Vi er en svært liten aktør i dette markedet. Derfor er beløpet vi må betale lite, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen.

Etter det Dagens Næringsliv forstår betaler Equinor en halv million kroner til fondet.

Tidligere fredag ble det klart at Statkraft må betale rundt 50 millioner kroner for å fylle opp Nasdaq-fondet. DNB er også et av selskapene som må bla opp men med marginale tre millioner kroner. Regningen til den finske kraftgiganten Fortum er større. Selskapet må betale rundt 20 millioner euro, i underkant av 200 millioner kroner.

Vil bli større i krafthandel

Selv om Equinor er en liten aktør i kraftmarkedet i dag, har selskapet store planer. I sommer betalte selskapet rundt 3,8 milliarder kroner for det danske energihandelsselskapet Danske Commodities.

Med 284 ansatte i det danske selskapet tilsvarer prisen Equinor betaler mer enn 13 millioner norske kroner for hver ansatt i selskapet. Danske Commodities, som har base i Århus, er spesialisert innen handel av gass og elektrisitet.

– Vi vet at vi ikke kjøper fast materiale, men det betyr likevel ikke at selskapets verdi er noe mindre, sa direktør for markedsføring og handel i Equinor, Tor Martin Annfinsen, da kjøpet ble offentliggjort. Equinors plan er å bli et bredere energiselskap, og Danske-kjøpet skal øke evnen til å handle i elektrisitet.

Kjøpet av Danske Commodities er ikke formelt gjennomført da kjøpet blant annet skal godkjennes av Europakommisjonen.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.