Det skriver Equinor i en melding søndag.

I etterkant av orkanen Dorian er det rapportert om store ødeleggelser over hele Bahamas.

Da orkanen traff hadde Equinor 54 ansatte på Grand Bahamas. Alle ansatte er bekreftet å være i sikkerhet, og de blir ivaretatt blant annet ved at de får utlevert vann og mat.

South Riding Point-terminalen er blitt skadet av orkanen og olje er observert på bakken på terminalområdet og i omkringliggende områder. Størrelsen på utslippet er ennå ikke avklart.

– Basert på siste visuelle inspeksjon har vi ingen indikasjoner på fortsatte lekkasjer fra tankene eller oljeutslipp fra terminalen til hav eller strender. Ytterligere undersøkelser pågår for å vurdere det totale omfanget av utslippet, heter det i meldingen.

– Vi har sikkerhetspersonell på terminalen som jobber for å sikre området og identifisere potensielle farer, heter det videre.

Equinor har sikret fartøy og utstyr for oljevernrespons i Port Fourchon, Louisiana og fra ulike havner i sørøstlige Florida. Noe er allerede på vei, og noe avventer tollklarering. Det vil være på vei så raskt som mulig. Ved ankomst vil oppryddingen starte umiddelbart, opplyser Equinor.

Selskapet legger ikke skjul på at situasjonen er komplisert og utfordrende, og skader på infrastruktur hindrer fremdrift for hjelpetiltak og respons.

Equinor har nesten 100 ansatte i beredskapsorganisasjonen i Norge og USA som jobber koordinert sammen med de ansatte på Grand Bahamas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.