Søndag kveld norsk tid meldte det amerikanske energiselskapet Chesapeake at det har søkt konkursbeskyttelse under de amerikanske «Chapter 11»-reglene.

En Chapter 11-løsning innebærer at selskapets drift beskyttes mens kreditorene forsøker å finne en løsning for selskapet.

Den samlede gjelden i Chesapeake skal være rundt ni milliarder dollar, vel 86 milliarder kroner.

Ifølge E24 har DNB lånt ut 1,7 milliarder kroner til det amerikanske selskapet. E24, som omtalte DNB-lånet først, har hentet tallene fra Bloomberg. DNB skal, ifølge E24, i tillegg ha lånt ut et ukjent beløp gjennom et terminlån på totalt 1,5 milliarder dollar eller 14,2 milliarder kroner.

Det er uklart hva konsekvensene er kan bli, både for DNB og Equinor, av at Chesapeake nå søker konkursbeskyttelse.

– Vi vurderer ulike utfall, men vi ønsker ikke å spekulere i mulige konsekvenser, sa sier pressetalsmann Erik Haaland i Equinor til Dagens Næringsliv tidligere denne måneden.

Det var i 2008, under finanskrisen, at den gang Statoil, kjøpte andeler i gassfeltet Marcellus på østkysten av USA fra det allerede den gang finansielt pressede selskapet. Investeringen har som de andre landbaserte investeringene til Equinor budt på store utfordringer og milliardnedskrivninger. Gassprisene har siden kjøpet falt kraftig og er nå på et historisk lavt nivå i USA. Det er Chesapeake som er operatør i lisensene som selskapet har sammen med Equinor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.