Equinor har inngått en avtale om å selge en 25 prosent eierandel i havvindparken Arkona til fond håndtert av Credit Suisse Energy Infrastructure Partners AG. Den samlede salgssummen er oppgitt å våre på 500 millioner euro. Det tilsvarer cirka fem milliarder kroner. Det kommer frem i pressemelding torsdag.

– Vi har til sammen investert vel 500 millioner euro for vår 50 prosents andel. Vi selger 25 prosent av dette for 500 millioner euro, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor til DN.

Konserndirektør for fornybar energi i Equinor, Pål Eitrheim, utenfor selskapets hovedkontor på Forus utenfor Stavanger.
Konserndirektør for fornybar energi i Equinor, Pål Eitrheim, utenfor selskapets hovedkontor på Forus utenfor Stavanger. (Foto: Tommy Ellingsen)

Selskapet forklarer salget med at prosjektet nå er over i driftsfasen. Før transaksjonen eide Equinor 50 prosent av prosjektet. Etter salget vil oljegiganten eie 25 prosent.

– Vi har investert sammen med RWE og tatt bort prosjektrisikoen. Da øker lønnsomheten i prosjektet betydelig. Det har vært svært stor interesse for disse eiendeler fra investorer som vil inn i fornybarsektoren, sier Eitrheim.

Kjøperen er et fond styrt av sveitsiske Credit Suisse Energy Infrastructure Partners.

– Vi er glad for å inngå samarbeid med to av de meste erfarne havvindaktørene i energisektoren, samtidig som vi utvider vårt forhold til RWE Renewables. Arkona er vår første investering i havvindmarkedet, og vi har identifisert denne sektoren som en investeringsprioritet, sier Roland Dörig, ledende partner for Credit Suisse Energy Infrastructure Partners i meldingen.

Equinor gikk inn som eier i Arkona-prosjektet i april 2016. Vindparken ligger i Østersjøen, 35 kilometer nordøst for øya Rügen i Tyskland, og sørvest for den danske øya Bornholm. Sluttføring av transaksjonen forutsetter godkjennelse av myndighetene og forventes å finne sted senere i 4. kvartal 2019, skriver selskapet i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.