I fjor høst la Equinor 400 millioner euro, nærmere fire milliarder kroner, på bordet for tradingselskapet Danske Commodities. Nå viser ferske tall at det danske selskapet fikk et driftsresultat på 80 millioner dollar, nær 700 millioner kroner i fjor.

I kjølvannet av oppkjøpet har Equinor bestemt seg for å legge ned avdelingen som har drevet med trading av elektrisitet ved hovedkontoret til Equinor i Stavanger. Det har ført til protester blant annet fra lokalpolitikere og fagforeninger.

– Det er urovekkende at Equinor flytter hele fagområder fra hovedkontoret i Stavanger og ut av landet. Vi kan ikke akseptere at selskapet flytter bit for bit bort fra Stavanger, og det er en helt klar forutsetning fra Stortinget at Stavanger skal være reelt hovedkontor, sa Aps Torstein Tvedt Solberg til Stavanger Aftenblad.

Protestene har overrasket Irene Rummelhoff.

– Jeg ble litt overrasket over reaksjonene, sier Rummelhoff.

For henne var det helt naturlig å samle virksomheten i Danmark der 300 er ansatt i Danske Commodities.

– Det var ikke naturlig å flytte 300 danske ansatte til Norge. Vi hadde fire i London og fire i Stavanger som drev med det samme, sier Rummelhoff.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.