Natt til fredag 7. juni kl. 01.55 støtte supplyskipet PSV Sjøborg sammen med Statfjord A-plattformen i forbindelse med lasteoperasjoner, ifølge en pressemelding fra Equinor.

Statfjord A er ifølge meldingen i revisjonsstans og det var ikke produksjon på plattformen da hendelsen inntraff. Det var imidlertid 276 personer om bord, men det skal ikke være meldt om personskader.

Equinor har mobilisert sin beredskapsorganisasjon for å bistå etter hendelsen.

Undersøker skadeomfang

Det totale skadeomfanget på plattformen blir nå undersøkt, heter det i pressemeldingen.

Supplyskipet PSV Sjøborg, med 12 personer om bord, er på vei til land for egen maskin.

Skader på livbåter samt behovet for å avklare omfanget av sammenstøtet, gjør at personell er flyttet fra Statfjord A til nærliggende installasjoner.

To søk og redningshelikopter samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har flydd folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A, ifølge meldingen fra Equinor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.