Siden oppstarten i 1979 har Norges største oljefunn Statfjord tjent inn mer enn 1.500 milliarder kroner.

Opprinnelig skulle den første plattformen på feltet – Statfjord A – stenges ned i 1999, men siden har den blitt oppgradert og fått forlenget levetid ni ganger.

Tidligere er det besluttet at Statfjord A skal stenges i løpet av 2022, og Statfjord B og C skulle følge etter innen 2025.

Vil ikke «kommentere spekulasjoner»

Mandag skriver Stavanger Aftenblad at de er kjent med at Equinor ser på muligheten av å forlenge levetiden til Statfjord A og resten av feltet. Den endelige beslutningen er ennå ikke tatt.

Talsperson Morten Eek i Equinor sier til avisen at han ikke vil «kommentere spekulasjoner om levetid for A-plattformen, eller andre felt det ikke er tatt beslutninger om».

I mars meldte selskapet at det de siste tre årene har fått godkjennelse til å forlenge levetiden til åtte installasjoner på sokkelen – og at planen er å forlenge levetiden til over 20.

På listen over plattformer som nå skal produsere lenger enn tidligere planlagt, er Gullfaks A, B og C, Oseberg Øst, Snorre A og B, Norne og Åsgard A.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Ville ikke nølt med å anbefale mine unger å ta en utdannelse for å jobbe på norsk sokkel
Dette tenker oljearbeiderne på Troll om sin egen fremtid.
02:21
Publisert: