Det børsnoterte solcelleselskapet Otovo har lagt inn et bud på alle aksjene i European Distributed Asstets (EDEA), ifølge en børsmelding onsdag morgen.

Budet innebærer at aksjonærene i EDEA får 1,7 aksjer i Otovo for hver aksje i EDEA. Det verdsetter Edea til drøye 270 millioner kroner.

I budet er aksjene i Otovo verdsatt til 24,79 kroner per aksje. Tirsdag ettermiddag var sluttkursen i selskapet 26 kroner.

EDEA ble startet av Otovo og er notert på gråmarkedet NOTC. Verdien på transaksjonen innebærer en avkastning på 69 prosent for investorene som deltok i en kapitalinnhenting i oktober i fjor. Budet er seks prosent over den siste EDEA-handelen i gråmarkedet.

Otovo gikk på børs tidligere i år og fikk en tøff start. Siden august har aksjekursen derimot steget over 100 prosent. Selskapet prises til 2,6 milliarder kroner i budet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.