Den finske kraftgiganten Fortum har måtte bla opp 20 millioner euro, nær 200 millioner kroner, etter tapet den norske kraftttraderen Einar Aas har påført energibørsen Nasdaq, ifølge en melding fredag.

Det tilsvarer andelen som Fortum må ut med for å dekke sin inn sin andel i sikringsfondet til Nasdaq Clearing. Fortums andel i sikringsfondet er 30 millioner euro, nær 300 millioner kroner.

Nasdsaq-børsen opplyste torsdag at nær 70 prosent av sikringsfondet var visket ut av det feilslåtte veddemålet til krafttraderen Einar Aas. I alt er sikringsfondets medlemmer bedt om å supplere fondet med 110 millioner euro, over én milliard kroner.

«Fortum forventer at Nasdaq vil ha tilstrekkelig sikkerhet og kontrollrutiner til enhver tid, og vi vil overvåke situasjonen nøye», heter det i pressemeldingen.

Torsdag sendte Aas ut en pressemelding der han opplyste å ha overført sine siste likvide midler, 350 millioner kroner i alt, til Nasdaq-børsen.

Dette var imidlertid ikke tilstrekkelig til å dekke inn hans posisjoner, som i henhold til børsens regelverk ble overtatt og tvangssolgt. Dekningssalget resulterte altså i at sikringsfondet ble tappet for over én milliard kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her laget tre menn en allianse høsten 2008
Bli med på historisk sightseeing på Wall Street
01:54
Publisert: