Ina Rangønes Libak, Auf-leder.
Ina Rangønes Libak, Auf-leder. (Foto: Aleksander Nordahl)

Ina Rangønes Libak, Auf-leder.

– Argumentet om at norsk olje er så ren, er rart, siden bare en liten del av utslippene kommer fra produksjonen. Det meste er knyttet til forbrenningen, og da står norsk olje og gass for store utslipp. Det verden trenger, er omstilling. Vi har elleve år på oss på å halvere olje- og gasskonsumet hvis vi skal klare halvannengradersmålet.

Les intervjuet med Equinor-sjefen: Eldar Sætre pumper olje for klimaet dn+
Silje Ask Lundberg, leder Naturvernforbundet
Silje Ask Lundberg, leder Naturvernforbundet (Foto: Naturvernforbundet)

Silje Ask Lundberg, leder Naturvernforbundet.

– Dette er noe Eldar Sætre forteller seg selv for å kunne fortsette som før. Ifølge den siste rapporten fra verdens klimapanel må oljeforbruket reduseres med 40 prosent innen 2030. Tidligere rapporter har vist at fire femtedeler av påviste olje, kull, og gassressurser må bli liggende i bakken. Rapporter fra SSB har vist at du vil få en positiv global klimaeffekt ved å la norsk olje ligge.

Les kommentar fra Kjetil B. Alstadheim: Er dette mannen som har den snille oljen? dn+
Anders Bjartnes, Energi og Klima.
Anders Bjartnes, Energi og Klima. (Foto: Paul S. Amundsen)

Anders Bjartnes, Energi og Klima.

– Hvis alle skal gjøre det Eldar Sætre sier, så går det ikke i hop. Hvis vi skal være i nærheten av å nå de globale klimamålene, kan ikke alle oljeselskaper produsere mer olje. Hvis Eldar Sætre får det som han vil med en global CO2-pris, vil trolig Equinors konkurransefortrinn forsvinne.

Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant for SV.
Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant for SV. (Foto: Mikaela Berg)

Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant for SV.

– Eldar Sætre er helt virkelighetsfjern, og gir lite tillit til Equinors nye fornybarsatsing. Vi har funnet mer olje og gass enn klimaet tåler og verden er i gang med å omstille seg vekk fra fossil energi. Med Sætres naive holdning risikerer Equinor å havne bakpå internasjonalt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.