Årsaken til de nye utsettelsene for Pecan-utbyggingen er at en av partnerne på feltet er russiske Lukoil.

Selskapet er ikke gjenstand for sanksjoner som rammer prosjektet direkte. Men DN har tidligere skrevet at det både kan være utfordringer knyttet til finansiering på grunn av kapitalrestriksjoner, og at leverandører vegrer seg på grunn av usikkerhet rundt sanksjonsregimet og hvordan det kan utvikle seg.

I august sa Aker Energy-sjef

Eiliv Gjesdal at selskapet hadde fått utsatt fristen for levering av plan for utbygging og drift (pud) til slutten av september.

– Vi er fortsatt i dialog med myndighetene og partnerskapet om pud og utfordringene som må avklares og løses, sier han fredag.

Aker Energy eier 50 prosent av blokken med Pecan-feltet, mens Lukoil eier 38 prosent. Røkke eier direkte og indirekte gjennom Aker-konsernet over 80 prosent av Aker Energy. (DN)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.