I en melding til Oslo Børs fredag går det frem at Songa Offshore vil utsette et avdrag på 466,5 millioner kroner som forfaller i mai 2018 med 12 måneder, der renten settes til 10,5 prosent i den ekstra perioden. 

Perestroika utsetter

Samtidig har selskapet kommet til enighet med sin hovedaksjonær, Frederik W. Mohn, som har gitt Songa et lån fra sitt investeringsselskap Perestroika. Perestroika har gått med på å utsette det første avdraget, på 16,7 millioner dollar, med halvannet år. Avdraget skulle opprinnelig betales i juni 2018.

Mohn eier halve Songa, og har opplevd å få sine verdier kraftig barbert på børsen. Så langt i år er Songa-aksjen ned 58 prosent på Oslo Børs. Mohn har slitt med å få arven til å yngle etter at han fikk ut 3,4 milliarder kroner fra faren Trond Mohn etter salget av familiebedriften Framo i 2014, og Perestroika tapte halvannen milliard på utenlandske aksjer i fjor.

– Jeg har ingen kommentarer til regnskapene. Ting går opp og ned, sa Mohn til DN da.

Selv om børsverdiene hadde falt kraftig, skrev Mohn opp verdien i regnskapene, og ved årsskiftet var aksjene bokført til den historiske prisen, 1,7 milliarder kroner, opp mer enn én milliard kroner fra året før. 

Selskapet kaller nå inn obligasjonseierne til et møte for å vedta utsettelsene. To tredel av obligasjonseierne har allerede sagt at de vil støtte endringene.

Songa Offshore hadde ved utgangen av september en samlet gjeld på 2,5 milliarder dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.