«Jeg er skeptisk til bygging av en gigantisk vindmøllepark som vil skade vesentlige naturverdier på Frøya. De sterke interessene og konsernene bak utbygging har brukt store ressurser på å ivareta sine juridiske interesser og nå frem med utbygging, mens folket på Frøya ikke har hatt tilsvarende anledning til å ivareta sine interesser, skriver Gustav Witzøe i en epost til Adresseavisen.

«Galskap»

Ifølge Witzøe har en gjennomgåelse foretatt av motstanderne avdekket vesentlige mangler ved saksutredningen. Det er bakgrunnen for at han har bestemt seg for å dekke utgiftene til advokat Lars Alsaker i advokatfirmaet Sands i et forsøk på å stoppe utbyggingen av Frøya vindkraftverk. Alsaker er spesialist i offentlig rett og forvaltningsrett.

Det er tyske Stadtwerke München og TrønderEnergi som står bak prosjektet. Mandag startet anleggsarbeidet. Tirsdag ble det gjennomført en folkeavstemning der 78,7 prosent stemte nei til vindmølleparken.

– Det er en parodi. Det er galskap, sa Witzøe til lokalavisen Hitra-Frøya.

TrønderEnergi skriver i en pressemelding at konsesjon for vindparken ble gitt av Olje- og energidepartementet høsten 2013 og at oppstart av anleggsarbeidet rundt første april i år har vært tydelig kommunisert siden begynnelsen av januar i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.