Statlige Enova har invitert til pressekonferanse i Oslo torsdag ettermiddag, og temaet er Equinors søknad om støtte til Hywind Tampen. Equinor presenterte prosjektet i august i fjor. Møllene skal gi strøm til oljeplattformene Gullfaks og Snorre.

Hver mølle skal bære en turbin med effekt på 8 MW. Til sammen vil parken ha en effekt på 88 MW.

Enova opplyser at det ikke vil bli gi noen kommentarer før pressekonferansen, men ifølge Teknisk Ukeblads kilder går staten inn med støtte på flere hundre millioner kroner for å realisere flytende havvind i Norge.

Parken er budsjettert til å koste fem milliarder kroner. Equinor har søkt om 2,5 milliarder kroner i støtte fra Enova for å bygge parken, og det er ventet en investeringsbeslutning i løpet av året.

Blant dem som vil være til stede på pressekonferansen torsdag er statsminister Erna Solberg (H) og klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

De øvrige som vil presentere prosjektet er statssekretær Richard Gaarder Knutsen (Frp) i Olje- og energidepartementet, administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova og Pål Eitrheim, som er konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor.

I motsetning til andre vindmøller til havs skal Hywind Tampen ha flytende møller, med betongunderstell 90 meter under havoverflaten. Dette forankres på sjøbunnen med tre ankerliner av stålwire og kjetting, hver på rundt 800 meter, ifølge Teknisk Ukeblad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.