Seks dager inn i det nye året, blir torsdag årets dyreste strømdag i samtlige landsdeler. Det viser tall fra strømbørsen Nordpool.

I de ulike delene av landet vil strømprisene ligge på:

  • Sør- og Øst-Norge: 1,86 kroner per kwt
  • Vest-Norge: 1,56 kroner per kwt
  • Midt- og Nord-Norge: 0,53 kroner per kwt.

Strømprisen holder seg stabil i forhold til dagens priser i nord, men gjør et byks på 37 prosent i de østlige og sørlige delene av landet torsdag. Det er første gangen prisen stiger over 1,47 kroner.

Makspris på 2,7 kroner

Den desidert dyreste maksprisen vil strømkundene på Sør- og Østlandet føle på mellom klokken 17:00 og 18:00. Da vil strømprisen ligge på 2,68 kroner per kwt.

I Vest-Norge vil strømmen være dyrest mellom 21:00 og 22:00, når den vil koste 1,72 kroner per kwt.

Maksprisen i Midt- og Nord-Norge vil ligge på 0,55 kroner mellom 15:00 og 16:00 torsdag.

Høyeste pris på halvannen uke

Kaldt vær, og lite nedbør og vind, har vært den store forklaringen for de økte kraftprisene både i Norge og Europa denne høsten. Været påvirker både tilbudet og etterspørselen av kraft: Det kalde været øker forbruket, og lite vann i magasinene og lite vind, gjør senker tilbudet.

Gjennom høsten har strømprisen vært aller høyest i Sør- og Vest-Norge, som i større grad påvirkes av kraftmarkedet på kontinentet. I denne regionen har strømprisen falt jevnt og trutt gjennom romjulen, siden årets tredje dyreste strømdag 21. desember. Da lå prisen på 3,94 kroner per kWt.

I januar har strømprisen i denne regionen holdt seg under 1,5 kroner, inntil i dag. Prisen er den høyeste siden 26. desember.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.