Hydrogenpro har inngått en avtale med franske H2V Industry verd 17 millioner kroner for å gjennomføre en planlegging av et storskala hydrogenanlegg på 100 MW.

I tillegg har selskapet inngått en intensjonsavtale om å starte levering av fem slike anlegg i 2020, som vil gi årlige inntekter på en halv milliard kroner i fem år, skriver selskapet i en pressemelding mandag.

Skal hente penger

– Tidsplanen og størrelsen på kontrakten viser at denne anvendelsen av hydrogen kan vokse meget raskt fordi man ikke er avhengig av ny infrastruktur eller fremvekst av skip og kjøretøy som drives av hydrogen. Det kan blandes inn ti prosent eller mer i ledningsnettet og da blir det store volum, sier Norsk Data-gründer og styreleder Terje Mikalsen i Hydrogenpro.

Meglerhuset Fearnely Securities er hentet inn for å hente finansiering og investorer til prosjektet.

Terje Mikalsen sa forrige uke at det skal hentes inn minst 100 millioner kroner og at selskapet sikter mot børsnotering i løpet av de neste par årene.

Bygges i Europa

Anleggene skal bygges i Europa og leveres til H2V og deres partnere som selv skal produsere hydrogenet.

Hydrogenet skal blandes direkte inn i gassnettverk for naturgass. Skyter man fem prosent hydrogen inn i nettverket vil man redusere utslippene av CO2 med fem prosent.

Ifølge selskapet vil det i særlig grad skje når det er overskudd av vindkraft, og produksjonen bidrar derfor også til å balansere det elektriske hovednettet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Folk reiser i timevis for å besøke denne butikken
Thom Olaussen driver Hobbymann i Drammen, og har ingen planer om å starte nettbutikk.
02:01
Publisert: