– Det er uakseptabelt å opplyse en pris, for så å sende en høyere regning i etterkant, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket i en pressemelding.

Forbrukertilsynet krever nå at 17 strømselskaper endrer eller stanser markedsføringen av strømavtaler med hemmelige prispåslag innen 6. januar.

Det kommer etter at Forbrukerrådet i høst klaget inn en rekke strømselskaper for å tilby avtaler med hemmelige prispåslag. Forbrukertilsynet har nå konkludert med at praksisen er ulovlig.

– Disse avtalene føyer seg inn i et mønster der mange strømselskap gjør det nesten umulig å velge de gode og billige avtalene. Når folk ikke skjønner prisen eller kan sammenligne avtalene, blir det enklere å selge strømmen dyrt, sier Blyverket.

I etterkant av klagen endret eller trakk flere av selskapene sine innkjøpsprisavtaler fra markedet. De andre selskapene må nå gjøre det samme innen 6. januar, heter det i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.