Det opplyser talsperson Morgan Ortagus i det amerikanske utenriksdepartementet tirsdag kveld.

Ortagus sier Pompeo og bin Salman ble enige om at angrepet mot Saudi-Arabias oljeanlegg var et «uakseptabelt» angrep og «uten sidestykke».

- Aggressive, hensynsløse og truende

– Ministeren og kronprinsen diskuterte behovet for at det internasjonale samfunnet må komme sammen for å motvirke den fortsatte trusselen fra det iranske regimet og ble enige om at det iranske regimet må stilles til ansvar for dets aggressive, hensynsløse og truende oppførsel, sier talspersonen.

Skjerpelser

Onsdag ettermiddag varslet president Donald Trump en betydelig skjerpelse av USAs sanksjoner mot Iran. Detaljene kommer i løpet av de neste dagene, lover han.

– Jeg har akkurat bedt finansministeren om å betydelig skjerpe sanksjonene mot Iran, tvitret Trump onsdag.

USA har fra før innført en rekke strenge sanksjoner mot Irans oljeindustri, bankvesen og flere iranske ledere. Det er uklart hva de nye straffetiltakene som finansminister Steven Mnuchin beordres til å iverksette, vil innebære.

Trumps kunngjøring kommer i kjølvannet av en kraftig økning i spenningsnivået i Midtøsten som følge av lørdagens angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia, som er en nær amerikansk alliert.

Utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å stå bak, noe regjeringen I Teheran benekter. Signalene fra Washington har vært blandet, og så langt har Trump tilsynelatende stått imot oppfordringer fra enkelte partifeller som ønsker en mer aggressiv reaksjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.