Oljeservicegiganten Technip FMC kjøpte 51 prosent av aksjene i datterselskapet Island Offshore Subsea. Datterselskapets ansatte skulle etter planene overføres til ny arbeidsgiver 1. januar, men da med helt nye avtaler, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er Technip FMC-eide TIOS som har tilbudt de ansatte en annen avtale med Norsk Industri, fremfor dagens avtale med Norsk Rederiforbund.

«Vi kommer ikke til å gi oss»

Vegard Risberg i Safe-klubben i Island Offshore kaller situasjonen «et av de største angrepene på arbeidsforholdene på norsk sokkel noen gang».

– TIOS har fått til torsdag om å si ja eller nei til kravet vårt om å videreføre flyteriggavtalen. Vi kommer ikke til å gi oss. Hvis de ikke gir seg, blir ikke vi med over, sier han.

«Dramatisk»

TIOS-leder Odd Strømsnes sier han har fått med seg motstanden fra de 42 arbeiderne.

– Vi har fått en klar forståelse av dette nå. Nå skal vi forhandle videre på dette og diskutere saken internt. Men det er dramatisk hvis de ikke vil gå over, sier Strømsnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På toppen av Petter Stordalens giganthotell midt i Oslo, legger gründerne et helt spesielt tak
– Klart at det er litt rart i november.
03:34
Publisert: