I kroner fikk Hersvik 16 millioner kroner i lønn og bonus i fjor, mot 12,4 millioner året før.

Det kommer frem i selskapets årsrapport.

– I løpet av de siste tre årene har vi bygd opp et selskap som har levert over all forventning. Årsaken er en serie av smarte og strategiske transaksjoner, god driftsdisiplin, stor iverksettelsesevne, en imponerende forbedringsagenda, og til slutt en organisasjon som har en vilje og kapasitet til endring som er nesten utrolig, skriver administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP i årsrapporten.

Han fikk et kraftig lønnshopp i fjor og legger i årsrapporten ikke skjul på at han føler seg privilegert som får lede Aker BP-teamet.

Aker BP har skapt verdier for 48 milliarder kroner siden fusjonen med BP Norge. BPs mektige toppsjef Bob Dudley (62) åpner nå for å ta samarbeidet med Kjell Inge Røkke til flere land.

– Det har vært et fantastisk selskap for oss å bli med i, sa Dudley til DN i forrige uke.

Verdt rundt 73 milliarder kroner

For halvannet år siden var Dudley og Akers hovedeier Kjell Inge Røkke (59) personlig engasjert i en hurtig sammenslåing av Det Norske og BP Norge til Aker BP.

Fusjonen ble priset til i underkant av 29 milliarder kroner, og siden har verdiene gått til værs. Aker BP er i dag verdt rundt 73 milliarder kroner og eierne har delt på nær fire milliarder kroner i utbytte. Til sammen har selskapet skapt verdier for 48 milliarder kroner.

Nå åpner både BP-sjefen og Aker for å ta samarbeidet ett skritt videre.

– Verdiene har steget 2,5 ganger siden vi gikk sammen med Aker, og det er formidabelt. Jeg tror Aker BP vil fortsette å kjøpe andeler i nye felt og gjøre viktige funn i nye områder. Jeg er sikker på at selskapet har en stor fremtid, sa Dudley.(Vilkår)

– Arne Fredly, nå må du bla opp!
McLaren Senna blir et attraktivt objekt blant dem som samler på hyperbiler. Den skal være den raskeste bilen fra merket noensinne.
00:54 Min
Publisert: