Ivar Aasen-feltet ligger 175 kilometer vest av Karmøy og skal etter planen produsere olje og gass i 20 år framover. Operatør er det nylig sammenslåtte Aker BP som tidligere besto av Det norske oljeselskap og BP Norge.

Det var Det norske oljeselskap som i 2008 fant ressursene på 110 meters dyp. Plan for utbygging og drift (PUD) ble levert i desember 2012, og godkjent i mai året etter. Utbyggingen har kostet 27,4 milliarder kroner.

 Feltet inneholder 186 millioner fat oljeekvivalenter og kan plusse på ytterligere 18 millioner fat oljeekvivalenter når Hanz-forekomsten skal bygges ut i fase to av utbyggingen. 

- Ivar Aasen-utbyggingen er et meget godt eksempel på hva Aker BP ønsker å få til på norsk sokkel. Vi vil investere i prosjekter som skaper langsiktig vekst og verdiskapning både for samfunnet og eierne, sier styreleder Øyvind Eriksen i Aker BP. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.