Topper fra hele den norske energibransjen er samlet til Norsk olje og gass sin årlige konferanse torsdag. På talerlisten står blant annet statsminister Erna Solberg, Equinor-sjef Eldar Sætre og Barack Obamas tidligere energirådgiver Jason Bordoff.

Tross en stjernespekket talerliste er det nye koronaviruset som har stjålet rampelyset.

Bransjeforeningen har nemlig oppfordret til kreativ hilsing fremfor håndhilsing og klemmer.

– Prøv å holde avstand fra hverandre. Ikke være helt oppe i ansiktet, sier bedriftslege Unni Abusdal ved NHO, som er hentet inn for å gi råd til alle deltagerne.

Inne på Colosseum spøkes det over en lav sko om hilseoppfordringen. Men ikke alle følger forholdsreglene.

Dette skiltet med budskap om å unngå spredning av smitte møtte de som kom til Colosseum kino der Norsk olje og gass arrangerte sin årskonferanse torsdag.
Dette skiltet med budskap om å unngå spredning av smitte møtte de som kom til Colosseum kino der Norsk olje og gass arrangerte sin årskonferanse torsdag. (Foto: Elin Høyland)

Warholm i Italia

Kort tid etter åpning kommer den norske friidrettskometen Karsten Warholm løpende inn i hovedsalen i Colosseum kino. Han klemmer umiddelbart programleder Anne Rimmen og gir high five til sin trener Leif Olav Alnes.

– Har du akkurat hatt koronasamtalen, du? spør Warholm konferansier Rimmen.

Han får spørsmål om han har reist mye.

– Jeg har reist ganske mye. Jeg har vært i Italia, svarer Warholm.

Han og trener Leif Olav Alnes er kommet for å dele sine erfaringer fra idrettslivet og hvilke likhetstrekk de har med næringslivet.

– Jeg blir overrasket om ikke bedriftskultur har like mye å si for selskaper som kultur har å si for oss i idretten, sier Alnes.

Statsminister Erna Solberg hilser med hevet hånd på Anne Rimmen og Karsten Warholm under Norsk olje og gass sin årskonferanse.
Statsminister Erna Solberg hilser med hevet hånd på Anne Rimmen og Karsten Warholm under Norsk olje og gass sin årskonferanse. (Foto: Elin Høyland)

– Vi følger dette tett

– Det er en verden som preges av koronaviruset, sier statsminister Erna Solberg fra scenen.

Hun viser til at oljeprisen har falt 20 prosent i år og de store børsfallene de siste ukene.

– Vi følger dette tett, for det kan hende Norge går litt saktere i ukene som kommer. Men vi har gode erfaringer med å håndtere tilbakeslag i økonomien. Det er en stor glede for meg å møte noen av dere i Norges viktigste næring. Dere har en viktig jobb foran dere, sier Solberg.

Hun har tre hovedbudskap til bransjen.

For det første må vi ruste Norge for fremtiden. Ikke bare gjennom ansvarlig bruk av oljepenger, men ved å utvikle og skape de jobbene vi trenger i fremtiden.

For det andre skal vi videreutvikle Norsk olje og gass innenfor rammene av en vesentlig strammere klimapolitikk og sørge for god ressursutnyttelse på en stadig mer moden norsk sokkel.

– Vi må ta ned utslipp i hele verdikjeden, sier statsministeren.

– For det tredje, skal vi lykkes trenger vi riktig kompetanse, teknologi og folk. Endringene kommer til å kreve at dere tar i bruk teknologi og utvikle gode og effektive løsninger, sier Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.