Cera Week, en årlig energikonferanse i regi av informasjonsselskapet IHS Markit, er blitt avlyst på grunn av frykt for spredning av koronaviruset.

Det går frem av en pressemelding fra IHS Markit søndag.

– Sett i lys av den siste tids utvikling, avlyser IHS Markit Cera Week i 2020, som skulle funnet sted i Houston, Texas fra 9. til 13. mars. Dette gjør vi med stor skuffelse, heter det i pressemeldingen.

Blant annet skulle Aker BP og Equinor delta på konferansen, som av Bloomberg blir beskrevet som en av verdens største oljekonferanser.

En rekke toppsjefer i ledende selskaper i bransjen skulle også deltatt på konferansen. Sjefen for Saudi Aramco, det nylig børsnoterte, statseide oljeselskapet i Saudi-Arabia, Amin H. Nasser, skulle sammen med IHS Markit-sjef holde åpningsinnlegg.

Danmarks kronprinsesse Mary var blant de inviterte talerne under fjorårets konferanse.
Danmarks kronprinsesse Mary var blant de inviterte talerne under fjorårets konferanse. (Foto: Daniel Kramer / Reuters / NTB Scanpix)

Også på talerlisten finner man Herbert Diess, styreleder i Volkswagen, Lorenzo Simonelli, styreleder og administrerende direktør i oljeserviceselskapet Baker Hughes og Patrick Pouyanné, styreleder og toppsjef i det franske oljeselskapet Total sa.

Sikre helse og sikkerhet

I pressemeldingen skriver IHS Markit at beslutningen om å avlyse konferansen ble tatt etter at Verdens helseorganisasjon fredag gikk ut og uttrykte bekymring for ansamling av store folkegrupper fra forskjellige steder i verden.

– Vår førsteprioritet er helsen og sikkerheten til delegater, talere, våre partnere, kolleger og leverandører. Delegater fra over 80 land var ventet å skulle delta på konferansen, heter det i pressemeldingen.

– Vi har brukt de siste ukene på å ta stilling til spørsmålet om konferansen skulle arrangeres eller ikke. Vi opprettet et samarbeid med Houston Methodist Hospital og har vært i kontinuerlig dialog med smitte-eksperter, og lagt til grunn en grundig protokoll. Men viruset sprer seg fort.

Videre blir det opplyst at det jobbes frem mot neste års konferanse, som skal avholdes i mars 2021.

– Denne avgjørelsen er fattet med motvilje og etter nøye vurderinger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.