I rapporten fra Det internasjonale energibyrået IEA heter det at forbruket av kull økte med 3,3 prosent til 8,3 milliarder tonn i fjor.

I år og neste år venter IEA at mindre kutt i energiproduksjon i kullkraftverk blir mer enn oppveid av bruk av kull i industrien.

I første halvår i år falt etterspørselen etter kull i USA og EU med henholdsvis 24 og 16 prosent. Men det oppveies av en 5 prosents økning hos de to største kullbrukerne, Kina og India.

– Ville knapt vært mulig uten menneskeskapte klimaendringer
Uten den globale oppvarmingen ville varmeperiodene vært mindre intense. Makstemperaturene ville vært rundt 2,5 grader lavere i Sør-Europa og 2 grader lavere i USA. Det er en av konklusjonene til forskergruppen World Weather Attribution, som på kort tid har undersøkt hetebølgene i juli i Sør-Europa, Kina og et område som omfatter det sørvestlige USA og deler av Mexico.
00:47
Publisert:

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.