Ingen av avgangene til oljeplattformer planlagt etter klokken 09.00 i dag har gått som planlagt, skriver Aftenbladet.

 - Dette gjelder alle våre helikopter på norsk sokkel, til sammen 13 helikopter, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til Dagens Næringsliv. 

Han forklarer at alle helikopter blir inspisert av CHC/Bristow. 

Undersøker halerotorene

Heidi Heimark i Bristow Norway forteller at helikoptrene står på bakken på grunn av et inspeksjonsdirektiv fra produsenten Sikorsky.

- Vi mottok en så kalt «alert service bulletin» i 09-tiden tirsdag. Fabrikanten ber oss om å foreta en inspeksjon, dermed stopper vi alle avganger, sier Heimark til Aftenbladet.

Det er halerotoren som må undersøkes. Dette skjer i kjølvannet av en hendelse på britisk sokkel der et helikopter av typen S-92 fikk problemer med halerotoren på dekk. Sikorsky har dermed bestemt seg for å inspisere helikoptrene av typen S-92.

Helikopterstans landet over

13 helikopter-avganger fra Sola er utsatt, ifølge heliport.no oppført som utsatt.

Også på Flesland, i Kristiansund og i Hammerfest står helikopterne.

 Til sammen har Statoil, rundt 40 flyvninger hver dag til og fra norsk sokkel. 

- I løpet av noen dager regner vi med å være ajour, sier Eek til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.