Hydrogenselskapet Nel, som er notert på Oslo Børs, har i dag inngått en rammeavtale med det store oljeserviceselskapet Aibel.

Nel skal ifølge børsmeldingen samarbeide med Aibel i en rekke store prosjekter innen hydrogen. Aibel vil blant annet jobbe integrert med Nel for levering av PEM-produksjonsanlegget av hydrogen på 20-megawatt til det spanske energiselskapet Iberdrola.

– Vi er veldig glade for å kunngjøre dette samarbeidet med Aibel, et selskap med stor erfaring i å levere store, komplekse prosjekter på tvers av næringer. Deres egen konstruksjonskompetanse og erfaring med fabrikasjon og modularisering vil tilføre Nels globale levering betydelig verdi i gjennomføringsevne på prosjekter, sier Nels administrerende direktør Jon Andre Løkke, som sier at partnerskapet er en langsiktig forpliktelse.

Aibel er et ledende oljeserviceselskap, som tilbyr service innen olje, gass, og havvindkraft. Selskapet har rundt 4000 ansatte fordelt på Norge og Sørøst-Asia.

– Avtalen med Nel markerer en viktig milepæl for Aibel og representerer et nytt strategisk skritt i vår pågående omstilling mot fornybare energisegmenter, sier Mads Andersen, president og administrerende direktør i Aibel.

– Sammen med Nel ser vi mange nye forretningsmuligheter i en raskt voksende, grønn energiindustri, sier han videre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.