Hydrogenselskapet Nel og komposittselskapet Hexagon Composite går inn i et konsortium med Ballard Power Systems, Wrightbus, Ryse Hydrogen og Everfuel Europe for å kommersialisere hydrogenbusser i Europa. Konsortiet har fått navnet H2Bus.

– Hydrogenbusser har vært til stede i Europa i over et tiår. Teknologien er pålitelig, effektiv og utslippsfri. Utfordringen for bransjen er å skalere opp produksjonen av hydrogenbusser for å oppnå betydelig kostnadsreduksjon. Dette vil nå være mulig gjennom H2Bus Consortium, sier Jacob Krogsgaard, styreleder i det nye konsortiet.

Konsortiet vil jobbe tett med et prosjekt der 600 hydrogenbusser, og elektrolysører og fyllestasjoner fra Nel vil bli plassert rundt i Danmark, Latvia og Storbritannia, og etter hvert flere europeiske markeder. (DN Investor)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.