– Her er det en tydelig melding til Norge, sier Almlid til NTB.

Han mener Europakommisjonen viser vei med den nye hydrogenstrategien som ble lagt frem onsdag. I strategien varsles det en storstilt industrisatsing de kommende årene for å gjøre EU verdensledende på fornybart hydrogen.

Nå er Almlid bekymret for at Norge skal bli fraløpt.

– Her må vi virkelig passe på at vi henger med i valsen, for hydrogen er en kjempestor eksportmulighet for Norge, der vi kan tjene gode penger og skape mange arbeidsplasser, sier Almlid til NTB.

– Det kreves mer innsats og større tydelighet hvis Norge skal klare å henge med, advarer han.

NHO-sjefen trekker frem den norske hydrogenstrategien som ble lagt frem av olje- og energiminister Tina Bru (H) og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i forrige måned. Mens den nye EU-strategien er «et kjempeskritt i riktig retning», er den norske for lite konkret, mener Almlid, som spesielt etterlyser en tydeligere satsing på såkalt blått hydrogen.

– Målet må være at Norge skal lede an og ha minst like høye ambisjoner som EU, fastslår han.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.