Russiske Gazprom har inngått endelig avtale med østerrikske OMV om en bytteavtale der Gazprom får 38,5 prosent av OMVs norske virksomhet mot at OMV får 24,98 prosent i eierskap i et prosjekt i Vest-Sibir.

Det melder OMV onsdag.

Gazprom får eierskap i en portefølje som består av 32 lisenser i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, hvor OMV Norge er operatør på fem. OMVs produksjon i Norge i de tre første kvartalene av 2016 var 67.000 fat oljeekvivalenter per dag.

OMV har eiendeler på blant annet Gullfaks, Gudrun og Edvard Grieg i Nordsjøen, Aasta Hansteen i Norskehavet, samt Wisting i Barentshavet. På sistnevnte er OMV operatør.

Det opplyses ellers at OMV vil fortsette å konsolidere regnskapet og reservene til datterselskapet OMV Norge.

I september fortalte Gazprom til Reuters at det russiske selskapet ønsket mer enn 25 prosent av OMV Norge, men at norske myndigheter satte ned foten på 25 prosent som en maksgrense. Selskapet sa imidlertid at det skulle ha et møte med Olje- og energidepartementet for å diskutere dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: