Vladislav Baumgertner er ansatt som ny konsernsjef i Jostein Eikelands batteriselskap Alevo Group SA. Baum gartner har tidligere jobbet for Alevos storaksjonær, den russiske oligarken Dmitrij Rybolovlev

Alevo har hatt enorme problemer med produksjon og levering av sin batteriteknologi siden selskapet åpnet sin fabrikk i USA i 2014. I mellomtiden har selskapet solgt aksjer til investorer for over to milliarder kroner. Den største av dem alle erRybolovlev, som har skutt inn en drøy milliard kroner. 

I sommer satte Rybolovlev inn to av sine nøkkelpersoner i styret. Nå kommer en ny person fra Rybolovlev-sfæren inn som konsernsjef. 

Vladislav Baumgertner var tidligere konsernsjef i Rybolovlevs gruveselskap Uralkali, som ble børsnotert i London under Baumgertners ledelse. 

– Alevo er klare til å ble en dominerende størrelse i bransjen, med sin banebrytende batteriteknologi, sier Baumgertner i en pressemelding. 

Så langt har Alevo ikke solgt batterier til kommersiell bruk i energinettet, og selskapet er fortsatt et ubeskrevet blad for de fleste i energibransjen. Ifølge lokale medier planlegger Alevo å investere 250 millioner dollar i å bygge ut produksjonslinjene i USA, godt hjulpet av et titall millioner dollar i skatteinsentiver. 

Til sammenligning har Tesla og Panasonic så langt investert 840 millioner dollar i sin batterifabrikk i Nevada-ørkenen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.