På tampen av finansdebatten torsdag kveld gikk Persen på talerstolen i Stortinget og konstaterte at strømprisene hadde satt sitt preg på debatten.

– Det er en bekymringsfull situasjon. Jeg er bekymret for at det er familier som ikke er i stand til å betale strømregningene, eller som er nødt til å kutte andre nødvendige utgifter på grunn av de høye strømprisene, sa statsråden.

Hun påpeker at årsaken til de høye prisene har flere årsaker: Høye priser på kull og gass i Europa, høye CO2-priser, at det er vindstille og lite vann i magasinene.

– Men vi har ikke noen kraftkrise eller strømforsyningskrise i Norge i dag, vi har en situasjon med svært høye strømpriser, konstaterer hun.

Hun sier regjeringen ser på tiltak nå som treffer godt og som raskt kan la seg gjennomføre.

Torsdag morgen ble Ap, Sp og SV på Stortinget enige om å be regjeringen om å finne «tiltak som kan redusere den økonomiske belastningen for husholdningene på kort sikt og spesielt se på tiltak som kan avhjelpe grupper som rammes spesielt hardt av ekstraordinære høye strømpriser.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.