Lundin Petroleum oppjusterer sitt reserveanslag med over 50 millioner fat oljeekvivalenter til 744 millioner fat per nyttår, opplyser selskapet i en melding torsdag. 

«Hovedårsaken for økningen ved årsslutt 2016 knytter seg til Lundin Petroleums største eierandeler, Edvard Grieg- og Johan Sverdrup-feltene, på Utsira-høyden i Nordsjøen.», heter det i meldingen. For 2015 var de samme anslagene på 685,3 millioner fat oljeekvivalenter. 

Mer enn ventet

Lundin opplyser at oppjusteringen på Johan Sverdrup-feltet er et resultat av «bedre forståelse av reservoaret» og i oppjusteringen i Grieg-feltet kommer som følge av boreresultater som indikerer mer olje enn tidligere anslått. 

Selskapet planlegger å bore for ytterligere undersøkelser i første halvdel av 2017.

Milliardbudsjett for leting

Selskapet opplyser samtidig letebudsjettet for 2017, som ligger på 1,3 milliarder dollar.

I en oppdatering om selskapets resultater for fjerde kvartal opplyser selskapet at oljeproduksjonen i kvartalet lå på 83.400 fat oljeekvivalenter per dag, som bidro til et gjennomsnitt for 2016 som helhet på 72.600 fat. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.