Tirsdag ettermiddag møttes oljekartellet Opec+ for å diskutere hvordan medlemslandene skal forholde seg til høy global etterspørsel etter olje og produksjonsøkning.

Like før klokken 15.30 bekreftet Opec+ at det er enighet om å gå videre med den planlagte produksjonsøkningen på 400.000 fat per dag i februar.

Prisen på ett fat nordsjøolje, også kalt brentolje, lå før møtet på rundt 79,5 dollar. Etter at enigheten ble kjent stiger oljeprisen, og like før klokken 16.00 bikket den over 80 dollar fatet.

Oljeanalytiker i DNB Markets, Helge André Martinsen, ventet på forhånd at oljekartellet ville holde seg til planen. Det samme gjorde 15 av 16 analytikere, ifølge estimater hentet inn av Bloomberg.

Mandag denne uken ble det kjent at Opec-medlemmene stemte frem Kuwait-kandidaten Haitham al-Ghais som ny generalsekretær i Opec fra 1. august. I en uttalelse fremgår det at hans topprioritet er å opprettholde avtalen med Russland og andre produsenter, da dette er det beste for oljenæringen og de 23 landene som har signert avtalen.

Det neste møtet i Opec+ holdes i begynnelsen av februar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.