Mandag ettermiddag steg prisen på brent-olje, også kjent som nordsjøolje, til 78,80 dollar per fat. Dette er en økning på 3,8 prosent.

Oljeprisen falt mer enn åtte prosent på én dag i slutten av november etter meldinger om at den nye varianten av koronaviruset, omikron, begynte å spre seg. Nå stiger oljeprisene igjen, og Reuters peker på at det skyldes nye rapporter som tyder på mildere sykdomsforløp og kortere nedstenging som følge av dette.

Hittil i år er prisen på ett fat olje opp over 53 prosent og før nyhetene om omikron-varianten nådde prisen et toppunkt på 86 dollar fatet.

Også prisen på amerikansk WTI-olje stiger mandag. Litt etter klokken 20 var prisen på 75,65 dollar per fat, hvilket utgjør en stigning på 2,65 prosent.

Opec+ møtes på nyåret

Medlemslandene i oljekartellet Opec+ skal 4. januar møtes for å bestemme hvorvidt de skal fortsette å følge den planlagte produksjonsøkningen på 400.000 fat olje per dag i februar, eller om de skal gjøre endringer i planene.

Sist medlemslandene møttes for å diskutere de planlagte produksjonsøkningene, valgte de å fortsette å følge planen for januar fremfor å gjøre endringer, til tross for omikron. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.