Oljeprisene viser moderat nedgang onsdag morgen. Siden Oslo Børs stengte tirsdag, har imidlertid prisen på frontkontrakten i nordsjøolje falt med rundt 90 cent per fat.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 55,39 dollar, opp 9 cent fra foregående handelsdag, da prisen holdt seg uendret.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå Brent-kontrakten på rundt 56,33 dollar per fat. 

USA og Opec

Det meste av svekkelsen kom tirsdag kveld etter at bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) rapporterte en vekst i oljelagrene i USA på 5,83 millioner fat i løpet av uken frem til 27. januar, skriver Bloomberg News.

API meldte at lagrene i Cushing, Oklahoma, som er leveringspunkt for oljekontrakter på Nymex-børsen, falt med 906.000 fat i løpet av uken.

De samlede oljelagrene i USA er ventet å ha steget med 3 millioner fat i løpet av uken frem til 27. januar, når USAs energiinformasjonskontor (EIA) legger frem de offisielle uketallene onsdag ettermiddag. Det viser estimater Bloomberg har innhentet.

Dette mer enn veide opp for den positive effekten av produksjonskutt fra produsenter  i oljekartellet Opec, inkludert Irak, som ifølge landets statlige oljesalgsselskap reduserte sin produksjon med 180.000 fat per dag i januar.

Store tap for oljeselskaper

Anadarko Petroleum fulgte i kjølvannet til Exxon Mobil og Chevron, og rapporterte store tap i fjerde kvartal 2016, noe som ifølge Bloomberg News er nok et tegn på at oljeindustriens finansielle smerter ikke er over.

Brent 1. posisjon, som fra og med onsdag er april-kontrakten, handles onsdag morgen for 55,43 dollar pr fat, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 26 cent til 55,68 dollar per fat.

Mars-kontrakten i Brent gikk til innløsning på 55,70 dollar per fat tirsdag, etter å ha steget 47 cent.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 62 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 2,08 dollar pr fat.

WTI 1. posisjon, som er mars-kontrakten, handles onsdag morgen for 52,72 dollar per fat, ned 9 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 18 cent til 52,81 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på rundt 53,24 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To ting vil gjøre denne suven populær i Norge
Andre generasjon Mini Countryman har vokst, samtidig som den har en løsning som kan gjøre den til en bestselger på det norske markedet. Se video fra vår prøvekjøring av nykommeren.
02:06
Publisert: