Beslutningen ble tatt tirsdag og utfasingen vil skje gradvis over tid, skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

Bakgrunnen for nedsalget er Stortingets beslutning om å redusere den samlede risikoen for potensielle negative endringer i oljeprisen over tid.

Finansdepartementet har bestemt at indeksleverandøren FTSE Russells definisjon av «produsenter av råolje» skal ligge til grunn for nedsalget, skriver E24.

Ber om merknader

Nedsalget omfattet i midten av september 95 selskaper, 0,8 prosent av referanseindeksen for aksjer, til en verdi av 54 milliarder kroner.

Det kan imidlertid være forskjell mellom Oljefondets portefølje og referanseporteføljen som fondet måler sine investeringer mot, skriver E24.

Finansdepartementet ber Norges Bank, som forvalter Oljefondet, om å komme med eventuelle merknader innen 25. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.