– Det er bra at regjeringen endelig kommer på banen. Høyre har vært tydelige på at strømstøtten må økes og at vi gjerne stiller i stortinget på kort varsel for å få dette vedtatt i tide, skriver Nikolai Astrup energipolitisk talsperson i Høyre i en melding til DN.

Det er flertall i Stortinget for å avbryte ferien og innkalle til møte om strømkrisen, skriver Aftenposten fredag.

Torsdag ble det klart at opposisjonen som består av Høyre, Frp, SV, Venstre, Rødt og KrF, vil instruere regjeringen til å ta grep i strømkrisen.

Opposisjonen mener regjeringen gjør for lite for å hindre økte strømpriser og tømte vannmagasin, og støtter en hasteinnkallelse av Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken.

Olje- og energiminister Aasland vil etter det Aftenposten får vite informere partiene om det arbeidet som nå pågår i forbindelse med strømkrisen. Målet skal være å unngå hastevedtak i Stortinget som kan forsinke og kanskje ødelegge for løsninger som samler partene i arbeidslivet, skriver Aftenposten.

Tirsdag skrev DN om hvordan skyhøye strømpriser kombinert med dyrere råvarer og personalkostnader, fører til at servicenæringen havner i en prisskvis. Industrien rammes også hardt. Plastfabrikken Inovyn i Porsgrunn har måttet kutte ned på produksjonen grunnet høye energipriser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.