Fredag viste den ukentlige riggtellingen til Baker Hughes at antallet amerikanske oljeborerigger økte med seks rigger i uken som endte 29. september. Dette er første gang på syv uker at tallene viser en økning i amerikanske oljerigger, ifølge Bloomberg News.

I tillegg tynges prisene av rapporter om økt oljeproduksjon i både USA og Opec.

Wall Street Journal rapporterte fredag at oljeproduksjonen i Opec økte med 150.000 fat olje per dag i september, der det var særlig Libya og Nigeria som økte sin produksjon.

Statistikkfløyen til det amerikanske energidepartementet (EIA) rapporterte fredag at amerikansk oljeproduksjon økte til 9,2 millioner fat per dag i juli, fra 9,1 millioner fat per dag i juni. Tallene kom inn lavere enn de ukentlige produksjonstallene som viste en økning på 9,4 millioner fat per dag i juli.

– Det passer narrative til "the bulls" som sier at amerikansk skiferoljeproduksjon ikke er like robust som "the bears" skal ha det til, uttalte forfatter av Schork-rapporten, Stephen Schork, til Wall Street Journal.

Forventer orkan-påvirkning

I en oppdatering rapporterer meglerhuset Barclays at de mener amerikansk oljeproduksjon kommer til å være lav i august og september på grunn av orkan-relaterte årsaker.

Samtidig venter de at produksjonen vil ta seg opp i fjerde kvartal, når produksjonen ved gulfkysten tar seg opp. Meglerhuset ser allikevel en viss nedsiderisiko i produksjonsprognosene for 2017 og 2018

Prisdifferansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er nå på 4,79 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned, ned 1,18 dollar fra foregående handelsdag.

WTI 1. posisjon, som er november-kontrakten, handles mandag morgen for 51,52 dollar per fat, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da november-kontrakten sluttet på 51,67 dollar per fat, opp 11 cent fra forrige handelsdag.

Til sammenligning ble november-kontrakten handlet for 51,32 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent 1. posisjon, som er nå er desember-kontrakten, omsettes mandag morgen for 56,56 dollar pr fat.

Til sammenligning ble november-kontrakten handlet for rundt 57,41 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 56,53 dollar per fat, ned 16 cent fra foregående handelsdag, da prisen steg 48 cent til 57,69 dollar per fat.(Vilkår)